• Hitta hit

    • Erbjudande

    • Erbjudande

    • Erbjudande

    • Erbjudande

 • Fälgar
 • Kontakt

Skiftning

Skifta hjul

Under april och november är det hjulskiftartider. Vill du spara tid med ett hjulskifte och få det gjort på ett korrekt och säkert sätt är du välkommen in till oss. Dessutom kan du lämna in dina sommar- eller vinterdäck till förvaring så tar vi hand om dem på ett lämpligt sätt, så slipper du det bekymret också.

Att göra ett hjulskifte handlar om både säkerhet och komfort. Vi kontrollerar alltid statusen på dina däck vid ett hjulskifte så du kan köra säkert ute på vägarna. Om du skulle behöva nya sommar- eller vinterdäck så har vi ett brett utbud av däck för både för sommar- och vinterväglag. Högkvalitativa och funktionella däck som passar din bil och din körstil.

Skifta hjul hos oss på Halvarssons däck så kan du köra säkert och bekvämt året runt!

Skillnaden mellan sommardäck och vinterdäck

Den största skillnaden mellan sommardäck och vinterdäck är strukturen på däcken, gummiblandningen och slitbanemönstret. Ett vinterdäck har en hög halt av naturgummi, vilket gör att de är mjukare och ger ett mycket bra grepp på vägar som är täckta av snö och is men även på kalla våta vägar. De fungerar som bäst vid temperaturer under +7 grader.

Sommardäck däremot härdar snabbt vid kalla temperaturer men har en speciellt utvald gummiblandning som ger ett fantastiskt grepp och kontroll under varmare temperaturer på både torra och våta vägar.

Ett så kallat friktionsdäck ger ett bra grepp på snö, mindre grepp på is. Men har den fördelen att det ger ett mindre slitage på vägarna.

Viktiga datum för hjulskifte

Vinterdäck måste du ha när det är vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Med vinterdäck menar man dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck.

Dubbdäck får du använda under tidsperioden 1 oktober – 15 april och det är förbjudet att använda dubbdäck från 16 april till 30 september om det inte är vinterväglag eller förväntas att bli vinterväglag.

 

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå